طراحی سایت با وردپرس
دی ۷, ۱۳۹۹ ۱۳۹۹-۱۲-۰۱ ۱۵:۱۴طراحی سایت با وردپرس
طراحی سایت با وردپرس
طراحی سایت با وردپرس
چرا طراحی سایت با وردپرس؟
این روزها طراحان وب سایت و برنامه نویسان وب اسم یک سی ام اس (CMS) رو خیلی استفاده میکنن و اون سیستم مدیریت محتوای وردپرس هستش.
شاید صحبت درباره وردپرس بحث جدیدی نباشد ولی در این مقاله سعی کرده ایم علاوه بر توضیح مختصری درباره ماهیت وردپرس ، دلایل عمده استفاده از وردپرس برای طراحی سایت رو براتون شرح بدیم.
معرفی وردپرس
وردپرس یک سیستم مدیریت محتواست (CMS) که برای راه اندازی و ساخت سایت و وبلاگ مورد استفاده قرار میگیرد تا شما با استفاده از این سیستم نرم افزاری بتونید محتوای سایت تون (متن، فیلم، تصویر، و هرچیزی که میخواهید در فضای آنلاین به اشتراک بزارید) رو مدیریت کنید.
وردپرس (WordPress) اوایل ورود به فضای آنلاین که به صورت رایگان در اختیار عموم افراد قرار گرفته بود فقط برای وبلاگ نویسی امکانات خوبی به کاربرا میداد و بعد از گذشت مدتی به صورت یک سیستم مدیریت محتوای کامل و متن باز برای مدیریت وب سایت هم مورد استفاده قرار گرفت.
وردپرس نرم افزاری اپن سورس ، رایگان و محبوب
برای ایجاد یک وبسایت ، شما راه های زیادی دارید. می تونید از یک برنامه نویس درخواست کنید تا سایت شما رو از ابتدا کدنویسی کنه.
این راه بسیار هزینه بره و شما در اصل یک CMS اختصاصی برای خود سفارش می دید که هزینه های اون به شدت بالاست.
همچنین پس از مدتی اگر بخواهید تغییراتی رو تو اون بدید ، دوباره هزینه هایی برای شما خواهد داشت و در کل توسعه اون هزینه بر خواهد بود.
روش دیگه طراحی سایت ، استفاده از CMS ها یا همون سیستمهای مدیریت محتوای آماده است که باعث میشه هزینه های شما به شدت کاهش پیدا کنه.
در این روش شما یک سی ام اس مثل وردپرس رو دانلود می کنید و در هاست خودتون نصب می کنید.
بنابراین به جای اینکه یک cms اختصاصی با قیمت بالا سفارش بدید ، یک سی ام اس رایگان اما خیلی پیشرفته تر رو خواهید داشت!
محبوبیت وردپرس در دنیا
وردپرس محبوب ترین و قدرتمند ترین سیستم مدیریت محتوا برای طراحی سایت هستش به طوری که نزدیک به ۸۰ میلیون وبسایت دنیا با وردپرس مدیریت میشن.

بسیاری از بزرگترین سایتهای دنیا با وردپرس ساختهشده اند، از نمونههای اون سایت اشخاص برجسته دنیا مثلا سریعترین مرد جهان اوسین بولت Usain Bolt و نیز سایت شرکت های بزرگی همچون نیویورک تایمز , مایکروسافت نیوز , مرسدس بنز , یاهو نیوز , مک دونالدز , کوکاکولا , سی ان ان , نوکیا , هاروارد , مگ دیجی کالا و برند های دیگر از جمله Google Ventures , Sony Music , The Obama Foundation , angrybirds که از مدیریت محتوای وردپرس استفاده می کنند.
مت مولنوگ پایهگذار وردپرس است که در ۲۷ مِی سال ۲۰۰۳ آن را به صورت رسمی عرضه کرد، نرمافزار کدبازی که در ابتدا به طور گسترده از سوی وبلاگنویسان برای نوشتن وبلاگ مورد استفاده قرار میگرفت
اما حال با گذشت چند سال از انتشار آن و بهروزرسانیهای مختلفی که در آن ایجاد شده است قادر خواهید بود تا علاوه بر وبلاگ با استفاده از افزونهها و طراحیهای اختصاصی در پوستههای وردپرس هر نوع وبسایتی را با آن راهاندازی کنید.
اپن سورس بودن وردپرس باعث شده که توسعه دهندگان زیادی ابزارها و پلاگین ( افرونه) هایی رو برای این سیستم مدیریت محتوا طراحی و برنامه نویسی کنن و شما به راحتی و به صورت کاملا رایگان می تونید از اون ها استفاده کنید.
تمامی این امکانات به صورت کاملاً رایگان و با اعتبار نامحدود در اختیار شما قرار می گیرد.
تعدد زبان های موجود در وردپرس
وردپرس به بیش از ۴۰ زبان مطرح دنیا از جمله زبان فارسی ترجمه شده ، این ترجمه تمامی کنترل پنل و بخش های مختلف وردپرس از جمله امکان ترجمه و شخصی سازی را در تمامی قسمت های پوسته (قالب)ها ، افزونه (پلاگین ) ها و حتی هسته اصلی خود را شامل می شود و از همه مهم تر اینه که امکان استفاده از چندین زبان در وردپرس وجود دارد .
در واقع یکی از مزیت های استفاده از وردپرس را می توان این مورد بیان کرد که این سیستم مدیریت محتوا چند زبانه است و از زبان های مختلف پشتیبانی میکند و همین هم دلیل دیگری بر موفقیت اونه و مزیت این که یک سایت از چندین زبان پشتیبانی کند این است که در تمام دنیا می توانند زبان سایت را تغییر دهند و از سایت شما دیدن کنند.
قابلیت های وردپرس در طراحی انواع سایت های مختلف
با استفاده از وردپرس شما می تونید تقریبا هر نوع سایتی که بخواید رو به راحتی راه اندازی کنید.
سایت های وردپرسی با استفاده از افزونه های نوشته شده برای وردپرس میتونن انواع امکانات رو در بر بگیرن.
به عنوان مثال علاوه بر امکان راه اندازی سایت های خبری، شرکتی و یا شخصی، برای راه اندازی یک فروشگاه اینترنتی در کنار سایت وردپرسی کافیست یکی از افزونههایی که برای این منظور ساخته شده ان رو به هسته وردپرس خودتون اضافه کنید.
به عنوان مثال افزونههای WooCommerce و EDD دو افزونه وردپرس هستند که برای راه اندازی فروشگاه اینترنتی جهت فروش کالای فیزیکی یا فایلهای دانلودی استفاده میشوند.
همچنین قابلیت تبدیل شدن سایت به یک شبکه اجتماعی با افزونه قدرتمند Buddypress یا ایجاد یک تالار گفتگو یا انجمن با افزونه BBpress در وردپرس وجود دارد.
با توجه به فراوانی و تنوع افزونههای وردپرس تقریباً هر امکانی را میتوان به سایت وردپرسی اضافه کرد.
راه اندازی ساده و رایگان وردپرس
شما میتونید هزینه های مختلفی رو بپردازید تا یک سیستم مدیریت محتوا برای وب سایت شما بسازند اما، وردپرس کاملا رایگان است.
میتونید اونو رایگان دانلود کنید ، در سیستم خود از اون استفاده کنید ، رایگان اون رو دستکاری کنید و همه اینکارها رو تو چند دقیقه به کلی میتونید انجام بدید.

وردپرس یک بسته فشرده یا zip داره، که برای راه اندازی اون کافیه تو هاست آپلود کنید، بعد با زدن آدرس وبسایت ، میتونید وردپرس خود تون رو راه بندازید و کار وب سایت تون رو شروع کنید.
پس از راه اندازی معروف 3 دقیقه ای وردپرس انبوهی از امکانات و ویژگیها رو در اختیار دارید تا یک وبسایت رو هر طور که دوست دارید و نیاز دارید برای کاری که دقیقا میخواهید پیکربندی کنید و در واقع از چوب اون مجسمه خودتون رو بتراشید.
قالب و تم های متنوع و رایگان
قالب وردپرس ، در اصل همان ظاهر سایت است که کاربران آن را مشاهده می کنند.
در وردپرس شما به راحتی می توانید از بین هزاران قالب موجود در اینترنت، طرح مورد علاقه خود را پیدا کنید و روی سایت نصب کنید.
قالبهای ارائه شده توسط خود وردپرس به زبانهای مختلف در دسترس هستند و از طریق خود وردپرس میتوانند دانلود ، نصب و فعال شوند و ظاهر وبسایت شما را تشکیل دهند.
قابلیت استفاده از بی نهایت قالب موجود در دنیای وب که بسیاری از آنها قابلیت ریسپانسیو ( واکنش گرا ) را دارند ، موجب محبوبیت وردپرس در دنیا شده است
و سایتهای فراوانی در همین زمینه فعال هستند که قالب ها و پوسته های رایگان را در اختیار شما قرار می دهند.

همچنین توسعه دهندگان بسیاری برای وردپرس وجود دارند که به آنها می توانید قالب وردپرس مورد نظر خود را سفارش دهید.
شرکتهای مختلف پوستههایی را طراحی کرده و به فروش میرسانند ، و جالب است بدانید که فقط در یکی از این فروشگاههای قالب وردپرس تجاری بیشتر از ۳۰ هزار پوسته وردپرس با امکانات فراوان و پشتیبانی آنلاین وجود دارد که میتوان در آن هر نوع قالبی را پیدا کنید.
پلاگین ها و افزونه های متنوع
افزونه های وردپرس فایل های نصبی هستند که می توان روی وردپرس نصب کرد و امکانات جدیدی به سایت اضافه کرد.
شما می توانید برای افزودن امکانات پیشرفته به سایت، بدون نیاز به کد نویسی با افزونه ها این کار را انجام دهید.
افزونه ها یا پلاگین ها به شما کمک میکنن تا کارهای پیچیده ی وردپرس رو به آسونی به سیستم مدیریت محتوای وردپرس خود اضافه کنید و از امکانات پلاگین ها لذت ببرید این کار حتی بدون دانش برنامه نویسی امکان پذیر است.

شاید برای شما جالب باشد که بدانید تا به امروز بیش از 90000 افزونه رایگان برای وردپرس ایجاد شده که شما میتونید اونها رو از مخزن وردپرس دانلود کنید ، اما ماجرا به همین جا ختم نمیشه…
حل مسائل در جامعه ای متشکل از انجمن هاو منابع وردپرس
بهینه سازی شده برای موتورهای جستجو از نظر سئو سایت
امنیت بالا و بروز رسانی های امنیتی و رایگان وردپرس
واکنش گرایی و انعطاف پذیری فوق العاده وردپرس